Maandelijkse Archieven: Augustus 2024

  1. Wat is de beste Peli kofferindeling?

    Wat is de beste Peli kofferindeling?

    Het kiezen van de juiste kofferindeling voor jouw Peli-koffer kan een uitdaging zijn, vooral als je waardevolle en delicate apparatuur veilig wilt vervoeren. Bij Stage Freaks begrijpen we dat een goed georganiseerde koffer essentieel is voor het beschermen van je apparatuur en het efficiënt uitvoeren van je werk. In deze blog delen we de beste opties voor de indeling van je Peli-koffer, zodat je altijd goed voorbereid op pad gaat.

    Lees meer »
  2. Wat is een VDE-tang?

    Wat is een VDE-tang?

    Een VDE-tang is een onmisbaar stuk gereedschap voor professionals die werken met elektriciteit. Maar wat maakt deze tang zo bijzonder en onmisbaar in de gereedschapskist van elektriciens? In deze blog duiken we dieper in de wereld van de VDE-tang. We bekijken de unieke eigenschappen en ontdekken we waarom het gebruik van een VDE tang belangrijk is voor veilig werken.

     

    Wat betekent VDE?

    VDE staat voor Verband der Elektrotechnik, Elektronik und Informationstechnik, een Duitse organisatie die normen en standaarden ontwikkelt voor elektrische en elektronische producten. Wanneer een gereedschap het VDE-keurmerk draagt, betekent dit dat het is getest en gecertificeerd volgens strenge veiligheidseisen. Voor een VDE tang betekent dit dat het gereedschap veilig is om te gebruiken bij het werken met elektriciteit tot een bepaalde spanning, meestal 1000 volt.

     

    Waarom is een VDE-tang belangrijk in de evenementenbouw?

    In de evenementenbouw

    Lees meer »
  3. Laptopkoffer kopen? Waar je allemaal op moet letten?

    Laptopkoffer kopen? Waar je allemaal op moet letten?

    Stiften zijn er in alle soorten en maten en kunnen voor talloze doeleinden worden gebruikt binnen de evenementenbouw. Of je nu teksten wilt schrijven op borden, markeringen wilt aanbrengen op de vloer of creatieve ontwerpen wilt maken. Er is altijd een stift die perfect bij jouw behoefte past.

    Lees meer »
  4. Hoeveel demping bij gehoorbescherming op maat?

    Hoeveel demping bij gehoorbescherming op maat?

    In de wereld van de evenementenbouw is gehoorbescherming geen overbodige luxe. Het constant blootgesteld worden aan hoge geluidsniveaus kan blijvende gehoorschade veroorzaken. Daarom kiezen veel professionals voor gehoorbescherming op maat, maar hoe weet je hoeveel demping je nodig hebt? In deze blog duiken we in de details van demping bij gehoorbescherming op maat en geven we praktische voorbeelden uit het veld.

    Wat betekent de decibel precies?

    Om te begrijpen hoeveel demping op maat gemaakte gehoorbescherming biedt, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat een decibel (dB) precies is. Een decibel is een eenheid die wordt gebruikt om de intensiteit van geluid te meten.Bijvoorbeeld, een gesprek op normaal volume bevindt zich rond de 60 dB, terwijl een rockconcert al snel 110 dB kan bereiken.

    Het menselijk gehoor is gevoelig voor geluiden vanaf ongeveer 0 dB (de drempel van het horen), en geluiden boven de 85 dB kunnen schadelijk zijn, vooral bij langdurige blootstelling.

    Lees meer »
  5. De veelzijdigheid van removable tape: je persoonlijke hulpmiddel

    De veelzijdigheid van removable tape: je persoonlijke hulpmiddel

    In de wereld van podiumkunsten, evenementen en creatieve projecten is het gebruik van de juiste materialen nodig. Dit product wordt vaak onderschat. Eén van de meest veelzijdige en vaak onderschatte hulpmiddelen is removable tape. Deze tape, die speciaal is ontworpen om stevig te hechten maar ook gemakkelijk te verwijderen zonder daarbij lijmresten achter te laten! Deze tape biedt talloze mogelijkheden die iedere professional in de evenementenbranche kan waarderen.

    Wat is removable tape?

    Removable tape staat ook wel bekend als herpositioneerbare of verwijderbare tape. Dit is een type kleefband dat speciaal is ontwikkeld om op oppervlakken te plakken zonder permanente hechting. De unieke eigenschap van deze tape is dat hij kan worden verwijderd en opnieuw worden aangebracht. Zoals zijn naam zegt! Dit zonder de ondergrond te beschadigen of kleefresten achter te laten. Dit maakt het een perfecte

    Lees meer »
Pagina