Festivals zijn de ultieme uitlaatklep van creativiteit en expressie. Maar ook hiervoor is het gezegde van belang: een goed begin is het halve werk. De voorbereidingen zijn minstens zo belangrijk als het evenement zelf. Een verrassende maar onmisbare tool in deze voorbereidingen? Krijt!

 

Waarom krijt?

Laten we eerst eens kijken naar waarom krijt zo'n ideaal hulpmiddel is bij de voorbereiding van een evenement. Krijt is een van de meest veelzijdige materialen die je kunt gebruiken, en hier zijn een paar redenen waarom:

  • Eenvoudig te gebruiken: Krijt is gebruiksvriendelijk. Het vereist geen speciale vaardigheden of hulpmiddelen, alleen een oppervlak om op te tekenen en een creatief brein. Laat dat nou net het volk zijn dat in de evenementenbranche werkt!
  • Veelzijdig: Of je nu op asfalt, muren, ramen of zelfs op houten decorstukken wilt tekenen, krijt werkt overal. Dit maakt het perfect voor het markeren van gebieden, het tekenen van tijdelijke kunstwerken of het aanduiden van plekken voor decoraties.
  • Tijdelijk maar duurzaam: Krijt is makkelijk schoon te maken, maar blijft ook lang genoeg zitten om zijn functie te vervullen. Ideaal voor situaties waar je tijdelijke markeringen nodig hebt die de hele voorbereidingsperiode meegaan, maar eenvoudig weggeveegd kunnen worden wanneer het festival voorbij is.
  • Creatief en kleurrijk: Krijt is beschikbaar in een regenboog van kleuren, wat betekent dat je niet alleen functionele markeringen kunt maken, maar ook creatieve en manieren verzinnen om te markeren.

 

Welke andere gebruiksmiddelen?

Bij Stage Freaks weten we heel goed hoe belangrijk krijt is bij de voorbereiding van een evenement. Om die reden hebben we verschillende oplossingen en meerdere opties om hetzelfde doel te bereiken. Want keuzes hebben is fijn! Niemand doet dingen precies op dezelfde manier. We hebben bijvoorbeeld ook tijdelijke kalk markeersprays van ons eigen merk. Maar denk daarbij ook aan tijdelijke markeersprays. We hebben zelfs fluor kleuren in ons assortiment! Voor ieder wat wils. Dit zijn allemaal snelle oplossingen voor het tijdelijk markeren bij constructie en evenementenbouw. We hebben ook markeersprays die weerbestendig zijn, maar die bewaren we om uit te lichten in een ander nieuwsbericht.

 

De praktische toepassingen

Stel je voor: je bent bezig met de voorbereidingen voor een groot muziekfestival. De podia moeten opgezet worden, de tenten moeten op de juiste plekken komen en de looproutes moeten duidelijk aangegeven worden. Hierbij komen krijt en markeersprays om de hoek kijken.

  • Rigging: Met gekleurd krijt kun je eenvoudig op de grond tekenen. Dit is ideaal voor rigging! Dit helpt het team om precies te weten waar alles moet komen te staan voor de audiovisuele apparatuur en decorelementen. Het is visueel, duidelijk en kan op een later moment makkelijk aangepast worden als dat nodig is.
  • Drogere maanden: Juist vooral als het van die droge zomermaanden zijn, de tijd van het hoogseizoen, is het handig om krijt te gebruiken. Dit is ideaal omdat de regen het uiteindelijk wegspoelt. Zonder moeite iets duidelijk aanbrengen? Check!
  • Op het gras: Je kan niet krijten op gras. Hier zijn onze markeringsprays ideaal voor! Dit is ook nog eens een milieubewuste keuze. De tijdelijke kalk sprays zijn namelijk biologisch afbreekbaar.
  • De markeringen blijven uiterlijk 15 dagen zichtbaar onder ideale omstandigheden. 

 

Extra’s met rigging krijt

Rigging krijt is niet alleen praktisch; het brengt ook een zekere speelsheid en spontaniteit met zich mee. Dit is misschien leuk om de volgende keer met je team te doen na het opbouwen van een evenement! 

Tijdens de voorbereidingen kun je je team uitdagen om hun creativiteit de vrije loop te laten. Organiseer een 'krijt- en kaas' avond waarbij iedereen samenkomt om te brainstormen en te tekenen, vergezeld van lekkere hapjes en drankjes. Dit bevordert niet alleen de teamgeest, maar zorgt ook voor een toffe werksfeer waarin iedereen zijn steentje kan bijdragen aan de aankleding van het festival.

Je kunt zelfs een deel van het festivalgebied reserveren als een 'krijtmuur' waar bezoekers hun eigen kunstwerken kunnen achterlaten. Dit zorgt voor een interactieve ervaring en laat bezoekers een blijvende indruk achterlaten.

 

Conclusie?

Krijt mag dan misschien eenvoudig en alledaags lijken, maar het is een krachtig hulpmiddel bij het voorbereiden op evenementen. Het biedt een unieke combinatie van functionaliteit en creativiteit die moeilijk na te bootsen is. Krijt is hét ingrediënt dat je evenement naar een hoger niveau tilt!

Veel plezier met de voorbereidingen en vergeet niet: de wereld is je canvas, en met krijt kun je er iets geweldigs van maken. Stage Freaks is er voor je!