Als professional in de evenementenbouw weet je dat goed gereedschap geen overbodige luxe is. Het laatste waar je op zit te wachten is dat je tooling halverwege het begeeft of niet goed naar behoren werkt. Projahn biedt een breed scala aan kwalitatief hoogwaardig gereedschap dat je helpt bij het opbouwen en afbreken van een evenement. In deze blog bespreken we enkele onmisbare Projahn gereedschappen en delen we tips en tricks om optimaal gebruik te maken van deze tools. 

Projahn gereedschap die niet in jouw koffer mag ontbreken

Zijkniptangen: VDE en normaal

Een zijkniptang mag niet ontbreken in een gereedschapskoffer omdat het een veelzijdig en handig gereedschap is voor het knippen van draden, kabels, tyraps etc. Projahn biedt twee soorten zijkniptangen:

VDE zijkniptang

  • Veiligheid eerst: De VDE zijkniptang van Projahn is ontworpen om te beschermen tegen elektrische schokken tot 1000 volt. Hierdoor kun je veilig werken zonder risico op letsel. Binnen de evenementenbouw komt het namelijk vaak zat voor dat je even een tyrap moet doorknippen die gebonden is aan (kracht)stroomkabels. Het laatste wat je wilt is dat er hoge voltages door je lichaam heen gieren;
  • Uniek aanschroefsysteem: deze tang is uitgerust met een torx-aanschroefsysteem waarmee je de stroefheid kunt afstellen. Dit geeft je meer controle en precisie tijdens het gebruik.

 

 

Normale zijkniptang

  • Algemene klussen: Voor algemene werkzaamheden zonder elektrisch risico, zoals het doorknippen van draad of dunne metalen, is de normale zijkniptang ideaal;
  • Afschroefbare Stroefheid: Net als de VDE-versie, heeft deze tang een inbus-aanschroefsysteem om de stroefheid naar wens aan te passen. Dit maakt het werken comfortabeler en efficiënter.

Universele dopsleutelset 3-delig


De universele dopsleutelset van Projahn is een veelzijdig stuk gereedschap dat je werk aanzienlijk kan vereenvoudigen.

  • Geen exacte maat nodig: Deze set elimineert de noodzaak om steeds de juiste maat op te zoeken en te wisselen. Dit bespaart tijd en moeite, vooral tijdens de hectische op- en afbouw;
  • Montage en demontage: Perfect voor het snel monteren en demonteren van haakjes, boutjes en moertjes. Met deze set ben je altijd voorbereid, ongeacht de taak.

 

Universele sleutels


Projahn biedt twee types universele sleutels die zeer handig zijn in de evenementenbouw: 

Projahn universele sleutel PROFI

  • Multifunctioneel: Deze sleutel is een alleskunner. Je kunt er fietspaaltjes mee monteren, meterkasten openen, en nog veel meer;
  • Robuust en betrouwbaar: Ideaal voor zowel lichte als zware klussen, waardoor je minder gereedschap hoeft mee te nemen.

Projahn universele sleutel ELEKTRO

  • Gespecialiseerd voor elektrotechniek: Deze sleutel is speciaal ontworpen voor elektrotechnische toepassingen. Hij bevat een aantal extra functies die specifiek gericht zijn op het werken met elektrische installaties;
  • Extra functies: Naast de standaard functies van de PROFI heeft de ELEKTRO extra bitjes en een schakelkastsleutel, wat handig kan zijn bij het werken aan elektrische installaties.

Universele omkeerbare ratelsleutel 4-in-1


Deze ratelsleutel van Projahn is een must-have voor elke evenemententechnicus.

  • Multifunctioneel: Met maten 10, 13, 17 en 19 heb je de meest gebruikte sleutels altijd bij de hand. Dit is vooral handig wanneer je op hoogte werkt en snel verschillende maten nodig hebt;
  • Let op!: De maat 22 ontbreekt, wat soms een nadeel kan zijn in specifieke situaties. Bovendien is het belangrijk om te weten dat vast echt vast is bij deze sleutel; verder doordraaien kan het ratelsysteem beschadigen.

Kabelknipper 


Deze kabelknipper van Projahn is een veelzijdig gereedschap dat meerdere functies biedt.

  • Knippen en strippen: Ideaal voor het knippen van kabels en het strippen van isolatielagen. Dit bespaart tijd en zorgt voor een nette afwerking;
  • Alleskunner: Gebruik het ook voor het doorknippen van tyraps en andere materialen. Dit maakt het een handig stuk gereedschap voor elke technicus.

 

Duurzaamheid en kwaliteit


Een van de redenen waarom Projahn gereedschap zo betrouwbaar is, is omdat het direct in Duitsland wordt geproduceerd. Dit zorgt niet alleen voor hoge kwaliteit en duurzaamheid, maar ook voor een kleinere ecologische voetafdruk. Stage Freaks heeft bewust gekozen voor Projahn vanwege deze duurzame productiepraktijken, waardoor het niet nodig is om het gereedschap de hele wereld over te vliegen.

 

Conclusie


Voor professionals in de evenementenbouw is Projahn gereedschap een betrouwbare partner. Van VDE zijkniptangen voor veilige elektrische werkzaamheden tot universele sleutels en ratelsleutels voor diverse montage- en demontageklussen, Projahn biedt de veelzijdigheid en kwaliteit die je nodig hebt. Voeg daar de duurzame productie aan toe, en je hebt een merk dat echt begrijpt wat je nodig hebt in deze veeleisende sector.